Prijzenhoek


Winnaar SPIG Goed voor Elkaar Challenge 2022

Een ongelooflijke stap voorwaarts voor GEK in de KLAS! We hebben de SPIG Goed voor Elkaar Challenge 2022 gewonnen. Daarmee hebben we het fantastische bedrag van €35.000 gewonnen om ons project verder te ontwikkelen en uit te breiden tot een landelijke organisatie.

De Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg (SPIG) lanceert de challenge om bij te dragen aan projecten, ideeën en initiatieven die een bijdrage leveren aan (mentale) gezondheid en onderlinge steun. De vijf beste ideeën mochten hun initiatief presenteren aan een deskundige jury. 

Donderdag 7 april was het zover. Tezamen met andere genomineerden (onder andere Quiet Nijmegen en Buddy to Buddy) presenteerden we een pitch om ons project te professionaliseren en uit te breiden. De jury bleek onder de indruk en koos GEK in de KLAS als winnaar.

We zijn ontzettend blij en dankbaar en hebben veel zin om, ondersteund door de SPIG, onze organisatie uit te bouwen. We houden jullie op de hoogte van ons proces. 

Voor nu willen we de SPIG bedanken voor deze kans, De Kentering voor het bieden van een thuis en we danken alle andere fondsen, geldschieters en in het bijzonder vrijwilligers die ons de afgelopen jaren hebben ondersteund. Proost op de toekomst!


Nominatie Douglas Bennett Award 2021

Reden voor een klein feestje! Kenniscentrum Phrenos reikt dit jaar (voor het eerst sinds 2015) de Douglas Bennett Award uit.
De prijs is voor een groep mensen die ‘samenwerken aan een project of initiatief rond kwaliteitsverbetering in de behandeling en/of begeleiding van mensen met ernstige psychische aandoeningen ten behoeve van rehabilitatie en herstelondersteuning’.

Deze prijs is landelijk. GEK in de KLAS is één van de drie genomineerden voor deze Award in 2021 en daar zijn we verschrikkelijk trots op. Zeker omdat we nu (pas) drie jaar actief zijn en regionaal functioneren, is het een heel compliment dat we door een landelijke organisatie als Phrenos worden gezien en erkend.

De Douglas Bennett Award is op 18 November 2018 uitgereikt aan Enik Recovery College (Utrecht) en dat is geheel verdiend. We feliciteren hen van harte met de prijs!

De nominatie steken wij als GEK in de KLAS mooi in de zak en zien we als aanmoediging om door te gaan met wat we doen en te groeien als organisatie.

Dank aan alle vrijwilligers van GEK in de KLAS en aan iedereen die ons door de jaren heen een warm hart is gaan toedragen!


Eervolle vermelding Stad van Compassie

Geweldig nieuws! De initiatiefgroep Nijmegen Stad van Compassie reikt jaarlijks een Compassiepluim in Nijmegen uit aan een persoon, een organisatie of een activiteit.
De prijs is bestemd voor iemand of iets die of dat ‘harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert’.

GEK in de KLAS is genomineerd voor de Compassiepluim 2020. Zondagmiddag 20 september 2020 was de uitreiking in de bibliotheek door Burgemeester Bruls. De prijs ging naar de Luisterlijn. Dik verdiend!

En niet getreurd: GEK in de KLAS heeft een eervolle vermelding ontvangen! En die aanmoedigingsprijs is ook echt een grote eer, een grote stap voor de zichtbaarheid van de organisatie en een groot compliment voor iedereen van GEK in de KLAS!

Zeker omdat we de prijs hebben ontvangen na pas twee jaar actief te zijn. Dat hebben we natuurlijk goed gevierd met een cadeautje voor elke vrijwilliger.

Uitreiking van de Compassiepluim en eervolle vermelding
Bibliotheek Nijmegen • 20 september 2020