Onze vrienden

Onze gastlessen worden verzorgd door ervaringsdeskundigen die zich vrijwillig inzetten. We zijn onze voorlichters ontzettend dankbaar voor hun inzet; zonder hen was dit project niet mogelijk geweest.

Achter onze gastlessen gaat bovendien een hoop ander werk schuil: het ontwikkelen van trainingsmateriaal, promotiemateriaal, het organiseren van roosters…

Gelukkig hebben we hulp. Lees hieronder wie ons op welke manier heeft geholpen.

Wil jij ons ook helpen? Dat is lief! Mail naar info@gekindeklas.nl

De Kentering

Nijmegen • “Voor en door mensen uit de psychiatrie

De Kentering is een organisatie voor en door mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid.

GEK in de KLAS heeft door hun ondersteuning bij cliëntinitiatieven een plek gekregen. De meeste bijeenkomsten van onze voorlichters vinden daar plaats, we organiseren er onze trainingen en er zit altijd iemand voor ons klaar wanneer we vragen hebben.

Een groot gedeelte van de bezigheden van De Kentering bestaat uit het bieden van lotgenotencontact, belangenbehartiging en het geven van ondersteuning bij cliëntinitiatieven.

Een fijne broedplaats, met veel belangrijke taken. We zijn dankbaar dat we onder deze paraplu mogen vallen.

DELA Fonds

Eindhoven • Binnen het thema Onbeperkt!

“Het DELA Fonds nodigt mensen met een beperking uit om als vrijwilliger iets goeds te doen voor een ander. Veel mensen met een beperking ontvangen hulp. Het DELA Fonds draait dat om, zodat mensen met een beperking anderen kunnen verrassen met hun kwaliteiten en talenten.

Iedereen wil van betekenis zijn. We willen dat iedereen ervaart dat hij of zij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar we zijn wel gelijkwaardig.”

Het DELA Fonds heeft GEK in de KLAS geholpen met een ruime donatie voor het opstarten van ons initiatief.

I am Recycled

Nijmegen • Duurzame webshop, winkel & dagbesteding

“Het idee achter I am Recycled is ontstaan door iets te willen doen aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid. Veel van deze materialen zijn namelijk duurzaam en hebben een eigentijdse uitstraling. Door deze materialen opnieuw of op een andere manier te gebruiken ontstaan er unieke en bijzondere producten.

I am Recycled is opgericht op 9 september 2012 en is gestart als een online winkel. Sinds 2016 hebben we onze eigen werkplaats/ showroom. Datzelfde jaar zijn wij gestart als (kleine-) zorgaanbieder in de zorgregio Nijmegen en bieden wij werkplekken aan voor dagbesteding. De winkel is tegenwoordig gevestigd op de Houtwerf (Hatertseweg 23) in Nijmegen. Kom vooral eens een kijkje nemen!”

I am Recycled helpt GEK in de KLAS door advies te bieden rondom cliëntondersteuning en stelt materialen beschikbaar voor promotionele doeleinden.

Cellenbroederen

Nijmegen • Charitatieve stichting

“Het cellenbroedershuis, de Ellendige en andere Gevoegde Broederschappen is een charitatieve stichting. Het cellenbroedershuis beheert een vermogen dat al wordt opgebouwd sinds de Middeleeuwen. Het bestaat uit (belegd) kapitaal en landerijen in de Ooijpolder, bij Nijmegen.

Het cellenbroedershuis wil vooral nieuwe initiatieven en nieuw sociaal ondernemerschap stimuleren van instellingen die actief zijn in de Nijmeegse samenleving en in omliggende dorpen.”

Het cellenbroedershuis heeft een lange historie met het ondersteunen van psychiatrisch kwetsbaren, neem vooral een kijkje op de website (klik op afbeelding). GEK in de KLAS heeft een ruime donatie ontvangen voor het opstarten van ons initiatief.